Olika lösningar

Olika lösningar av skjutdörrar

Spara plats med skjutdörrar

En av de vanligaste anledningarna till varför man vill montera skjutdörrar hemma/på arbetsplatsen/i förvaringslokaler etc. är för att spara plats. En vanlig dörr kräver viss fri radie, som alla inte egentligen har utrymme för. Lever man på liten yta så behöver man i regel fylla alla utrymmen med nödvändiga ting istället för att slösa plats på svängrum för dörrar. Det finns dock också många som väljer skjutdörrar för den minimalistiska designens skull.

Bygg på höjden

En av de bästa råden att ge någon som lever på liten yta, eller som har många prylar som behöver förvaras, är att bygga på höjden, samt utnyttja alla outnyttjade vrår. Det kan handla om att fästa hyllor och skåp på väggarna eller förvara lådor under sängen. Ofta ser det snabbt överbelamrat ut hemma om man fyller väggar med hyllplan och då kan skåp med skjutdörrar vara att föredra – de är enkla att öppna och stänga, tar ingen extra plats och kräver inget svängrum, och dessutom är de snygga!

Hemlig pryltok i minimalistiskt hem

Ju mer man organiserar hemma, placerar saker i avsedda lådor som man markerar för att lätt komma ihåg var sakerna i fråga finns, desto enklare gör man sin vardag – särskilt om man har mycket grejer. Med hjälp av skjutdörrar kan man få vara en pryltok utan att det varken syns eller stör ens estetiska preferenser. Man stänger helt enkelt inne alla saker och pinaler i skåp och lådor – som man givetvis väljer utförande på beroende på smak.