Välj rätt skjutdörr

Välj rätt skjutdörr

Du har bestämt dig för att beställa skjutdörrar från oss på S.P.M. Skjutdörrar & Skyddsrum AB och börjar fundera på hur dörrarna ska se ut för att smälta in i övrig heminredning, hur de ska fästas och vad de ska ha för övriga funktioner. Dessutom har du förmodligen en ungefärlig budget för de skjutdörrar du vill köpa – om inte, så är priset för dörrarna en bra plats att börja.

Det är ofta när vi ställs inför för många val som vi blockeras och får beslutsångest, förutom vissa personer som verkar vet exakt på pricken vad de är ute efter från första början.

 

Storlek

Alla dörrar, inklusive skjutdörrar, har standardmått här i Sverige, som förvisso varierar lite beroende på det årtal som byggnaden uppfördes. Standardmåtten har med andra ord ändrats genom åren. Dörrars standardmått brukar delas in i «moduler» där innerdörrar ofta hamnar i modulerna 7,8 och 9 i bredd och 20-21 i höjd, medan ytterdörrar brukar finnas i modulerna 8-10 i bredd och 20-21 i höjd. Bredd- och höjdmåtten kombineras till en storlekskod av typen 8x20 vilken innebär att dörröppningen är 80 cm bred och 200 cm hög.

År 1972 var senaste gången som standarden för dörrar ändrades i Sverige.

Material, färg & funktion

Materialet på din skjutdörr spelar givetvis roll för vilken standard du förväntar dig, ju solidare material – desto bättre hållbarhet, generellt sett, sedan finns ju givetvis bra och dålig kvalitet inom alla material. Hos oss på S.P.M. Skjutdörrar & Skyddsrum AB kan du känna dig trygg med att oavsett vilket material du än väljer till din skjutdörr så kommer du att erhålla allra högsta kvalitet.

Färgen på dörren väljer du efter dina estetiska preferenser.

Vill du ha skjutdörrar som kan låsas? Som är ljudisolerade? Som har glaspartier? Fundera på vilka funktionella krav du ställer på de skjutdörrar du är i färd med att beställa.